пятница, 22 февраля 2013 г.

Звіт про участь у Всеукраїнському семінарі


12 лютого в Рівненському міському Палаці дітей та молоді відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Основні аспекти управління розвитком позашкільного навчального закладу. Логістика реалізації маркетингової стратегії як складова успішного менеджменту ПНЗ нового типу. Соціальне партнерство», у роботі якокго взяла участь директор ЦПО Вікторія Могілевська.
 На цю подію з’їхалися педагоги з усіх областей України. Семінар щодо основних аспектів управління розвитком позашкільного навчального закладу тривав упродовж трьох днів. У перший день відбулася робоча нарада методистів, яку очолила Олена Анатоліївна Артеменко, начальник відділу змісту позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОНмолодьспорту України. Вона повідомила про те, що розпочата робота щодо моніторингового дослідження стану розвитку ПНЗ на 2013-2016 роки, внесла пропозицію керівникам ПЗ висловитися щодо ідей та пропозицій. Директор Рівненського ПДМу Ірина Олександрівна Первушевська та її заступники презентували гостям та учасникам семінару діяльність структурних підрозділів палацу, а також родзинку закладу — профільні школи.
Так, у профільних школах тривали репетиції, майстер - класи. Досвід переймали керівники ПНЗ, щобрали участь у семінарі. Особливо вражає школа сучасної хореографії під керівництвом відмінника освіти Наталії Сторожук. Ця школа є безперечним освітнім брендом Рівненщини, унікальним явищем у країні.  Золотий фонд школи — уніфіковані навчальні плани, програмне забезпечення та педагогічний потенціал. У творчому здобутку школи крім експериментальних досліджень понад 150 сертифікатів з майстер-класів відомих хореографів світового рівня, власнімайстер-класи для фахівців України, Росії та багатьох країн Європи.
Етнокультурний центр «Веснянка» представив своєрідний майстер-клас із дослідження дохристиянських обрядів Полісся. Під час виконання пісень фольклорного гурту неможливо було всидіти на місці, дехто з відвідувачів пускався в танок. І це лише кілька прикладів незабутніх вражень від творчих майстерень та майстер-класів колективів профільних шкіл.
Матеріали, що презентують роботу Палацу розміщено у розділі "Цікавий досвід"

Комментариев нет:

Отправить комментарий